ÚLTIMES NOTÍCIES

El gran dia havia arribat. Em vaig llevar d'hora, feia dies que esperava aquest moment. Volia anar a veure als castellers del meu poble, Sant Vicenç. Ja feia molts dies que veia els cartells dels castellers penjats pels carrers i també una frase que deia Amb TU 200. Els Carallots volien ser 200 castellers a la plaça i la meva mare em va dir que ho havien aconseguit. Jo estava content, perquè els Carallots van venir a fer un taller de castells a la classe i em van agradar molt. Així que vaig posar-me la samarreta de Carallots i el mocador que m'havien comprat els meus pares i vam anar a la plaça de la Vila.

No hi havia gaire gent a la plaça, i no ho entenc, a mi m'apassionen els castells i cada diada és diferent. Però vaig girar el cap i al fons del carrer va començar a aparèixer un munt de camises taronges que van anar omplint el carrer que entra a la plaça de la Vila. Les gralles i els timbals els acompanyaven i jo em començava a posar nerviosa. Al final també es veien unes altres camises granes dels Colla Castellera Jove de Barcelona i bordeus dels Castellers d'Esparreguera (això m'ho va dir la meva mare...)

Primer van ballar els bastoners de Pallejà, és espectacular com piquen amb els pals sense fer-se mal als dits! Em van encantar!

Quan els bastoners van acabar els seus balls de bastons, els castellers van començar a entrar a plaça. Els Carallots ho van fer amb un pilar de 4 caminat, que va anar molt ràpid i a sobre va fer una volta al final, va ser super divertit. Els Castellers d'Esparreguera van entrar a plaça amb un pilar de 4 caminat, que a la que havia fet una mica de recorregut, l'enxaneta va caure, però em penso que no es va fer res. La Jove de Barcelona van fer un 2pde4 i els d'Esparreguera van fer un pde4.

Aiiii quins nervis, la diada havia començat... Els Carallots van començar a muntar una pinya i els castellers van començar a pujar. Les gralles i els timbals feien ressonar la música arreu de la plaça amb molta energia. Era un 3de7, però quan semblava que el castell ja el tenien, el van desmuntar. Però el públic, que mica en mica era més nombrós va fer aplaudir molt fort, animant a la colla del poble. Els Carallots feien cara de tristos, però semblava que tenien ganes de fer alguna cosa molt gran. Els de la camisa grana van continuar la diada amb un 4de7, que no es va moure gaire, era molt alt. Els de la camisa bordeus van intentar un 4de7 amb un pilar al mig, però també el van desmuntar.

La diada no havia començat gaire bé però els castellers que hi havia a la plaça tenien ganes de treure's aquella espina. Així que va començar la 2a ronda, amb els Carallots. Quan van pujar els segons, que eren molt grans, vaig veure que farien un de 4, segurament un 4de7. Aquest els hi surt molt bé! Uaaauuu el castell el van fer super ràpid i el van descarregar sense més dificultats. La Jove de Barcelona va fer un 3de7. No sé per què els hi diuen joves, tenen molta experiència... Els Castellers d'Esparreguera van intentar el mateix castell de la Jove, però tampoc el van poder fer. Semblava que no tenien el dia, però tenien moltes ganes de demostrar que són molt bons! Això m'ho va dir el meu pare...

La tercera ronda era molt important. Vaig sentir que els Carallots volien portar un 3de7 amb un pilar al mig, que mai havien fet i les seves cares eren de total concentració. Es van posar a la pinya i van anar pujant castellers de manera molt àgil. El castell es movia, però els Carallots el van defensar molt, amb unes cares de geni i uns crits que feien posar la pell de gallina. L'enxaneta va coronar el castell i va baixar de seguida. L'acotxador es va col·locar al pilar i mica en mica el castell es va anar desmuntant, amb castellers rodolant per sobre la pinya, fins deixar al descobert una pilar maquíssim. El van descarregar i l'alegria, els crits, els cants i els plors dels castellers s'estenien a la plaça. Quina emoció!!! La Jove de Barcelona va continuar la seva diada amb un 7de6, un castell molt maco, ple de castellers per tot arreu. Els Castellers d'Esparreguera van refer-se amb un fantàstic 4de7.

Jo ja començava a estar cansat, però el meu pare em va comprar una bossa de patates i vaig tenir força per continuar la diada. Encara quedaven castells a la ronda de repetició. La van començar els Carallots amb un altre castell de 7. Es veu que seria la primera vegada a la història que podien descarregar 3 castells de 7. Abans dels seus castells, els Carallots s'animen entre ells i van mirant-se els uns als altres pensant: ho farem! I... i tant que ho van fer, van descarregar un 3de7 que es movia molt, i el van defensar amb molta força. Va ser genial!! Es van posar super contents i només feien que donar-se abraçades. Els Castellers d'Esparreguera van continuar demostrant qui són i van descarregar un 4de7 amb el pilar.

Els Carallots van acabar la Diada amb 2 pilars molt alts, de 5 pisos!! Els Castellers d'Esparreguera i la Jove de Barcelona van fer 2 pilars de 4 cadascun.

Quina diada castellera més xula! Al final totes les camises taronges es van posar a les escales de l'Ajuntament per tirar-se una foto plena de cares d'alegria. Ah i 2 castellers també van despenjar una pancarta que deia no sé què d'uns SAVIS i els Carallots es van posar molt contents... No ho vaig entendre....

 

FacebookTwitterInstagramFlickrYouTubeMailRSS Feed

Actuacions:

 PROPERES ACTUACIONS 2024

 

Dissabte 29 de Juny : Actuació a Rubi amb Castellers de Rubi i Sant Adrià.

Dissabte 6 de Juliol: Actuació a Santa coloma de Gramanet: amb SCG i L'hospitalet

Diumenge 21 de Juliol: Actuació a Sant Vicenç dels Horts. Festa Major. amb L'Arboç i Caldes de Montbui


Diumenge 7 de Setembre: Actuació a Sant Celoni amb Castellers del Montseny

Diumenge 20 d'Octubre Diada a Sagrada Familia

Dissabte 27 d’Octubre  Trobada de Colles del Baix Llobregat a Esplugues

 

Diumenge 3 de Novenbre: Actuació a Parets amb Parets, Gavà i Mollet

Diumenge 10 de Novembre: Cloenda Carallota amb L'Arboç Santa Coloma de Gramanet i Rubi

 

 

Destacats

ASSAIG CARALLOT

  • Vols fer castells? T'esperem!
  • Quan? Cada Dimecres de 19.30h a 22h i Divendres de 20h a 23h.
  • On? Centre cultural i cívic Virgínia Amposta.
  • Centre cultural i cívic Virgínia Amposta

+info


ESTABLIMENTS COL·LABORADORS 2017

+infoEntra

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Agenda

Great new costomer Bonus Bet365 read here.

Amb el suport de:

View best betting by artbetting.net
Download Full Premium themes