ÚLTIMES NOTÍCIES

Quan fa un temps se'ns va permetre la oportunitat de participar de la campanya d'Omnium Cultural, amb el #CatalansWantToVote, i que ho féssim a Iruña, unint-la amb la Gure Esku Dago, no es ho podíem creure, però era cert. Amb poc més d'un any, ens veiem la responsabilitat de participar i unir aquestes iniciatives per reclamar el dret a decidir dels pobles.

La sortida de Sant Vicenç dels Horts, espectacular, 3 autocars plens de carallots i carallotes, una marea taronja d'il·lusió direcció a Euskal Herria. Un problema amb un dels autocars, a l'altura de Saragossa, amb canvi de vehicle inclòs, va fer endarrerir l'arribada, però va quedar amb una anègdota. L'arribada a Beasain i la benvinguda de la seva gent amb un dinar de bandera, feia presagiar un gran cap de setmana. Després del dinar a canviar-nos i actuació a les festes d'aquest poble tant acollidor, unes festes anomenades Loinatz Jaiak, en la que la població es disfressa per celebar-ho. La sorpresa, uns bascos vestits de castellers! L'actuació va plantejar-se en un recorregut on paràvem en diferents punts del carrer principal fent els nostres castells. Els Bastoners de Pallejà, ens van acompanyar en aquesta aventura i van enlluernar a la ciutat amb els balls de bastons. Vam començar amb un 4de6 que va arrencar els aplaudiments de la gentada que hi havia pels carrers. Un pilar de quatre, que vam haver de repetir, va permetre continuar aixecar l'admiració. Un cop a la plaça de l'Ajuntament un vano de 5 a destemps i 2 pilars de 4 van continuar amb l'actuació atipica. Un cop encarats al carrer principal de la festa, l'entrada va ser espectacular amb un pilar caminat que va fer al·lucinar als presents. L'actuació va acabar amb un 3 de 6 amb agulla, molt treballat, que es va fer en un lloc alçat i va permetre una visió molt àmplia del castell.

A la nit, a la nit... ens vam apuntar a la celebració de les festes de Beasain, un espectacle. L'Ajuntament de Beasain ens va permetre dormir en unes instal·lacions esportives, de totes maneres al matí, l'esgotament es notava als rostres dels castellers i castelleres. De bon matí, vam marxar cap a Iruña, per realitzar una actuació històrica.

L'arribada nostra arribada al lloc de l'actuació, durant el muntatge de la Gure Esku Dago, va crear certa expectació. Abans de les 12 hores, hora marcada per fer el Castell amb lema de Catalans want to vote, van actuar els Bastoners de Pallejà, una gran representació de la cultura popular catalana. L'actuació va començar amb el 3 de 6 amb agulla, un castell amb el so dels timbals i les gralles que també va donar l'inici a la Gure Esku Dago, amb un toc de corn. Posteriorment 3 pilars de 4, van donar el missatge sobre el dret a decidir dels poble.

Posteriorment, vam fer una pausa llarga, per esperar a les persones que havien participat a la Via Basca. L'hora de la continuació de l'actuació eren les 14 h. Però l'aposta va ser portar el nostre millor castell, per millor causa i un passeig d'Antoniutti ple de gom a gom. A la pinya s'hi van apuntar bascos que volien col·laborar en aixecar la construcció. Durant la pujada conteniem l'emoció i els crits independentzia, van generar un clima molt especial i emocionant. Quan l'enxaneta ve fer l'aleta, el passeig va esclatar d'alegria i quan el vam descarregar l'emoció es va tornar a apoderar de tots els carallots i carallotes, amb abraçades i amb un agraïment molt especial a la ciutadania, per permetre'ns aquest moment d'emoció.

L'emoció castellera més gran de la nostre petita història. Un vano de 5, realitzat després del manifest de la Gure Esku Dago, reclamant el dret a decidir, va tancar una jornada històrica, tant pels castells aixecats, com per l'emoció viscuda.

Despres d'aquesta brillant actuació, un dinar i cap als autobusos, direcció al nostre poble, Sant Vicenç dels Horts. L'arribada va ser al voltant de les 23.30 h.

Cansats però amb el record d'una jornada històrica. Per això volem felicitar a Omnium Cultural per la iniciativa i la implicació de totes les colles castelleres. També volem felicitar de tot cor a l'Angel de Beasain, a l'Ajuntament de Beasain, a la ciutadania de Beasain, a la Gure Esku Dago, i a tots els Carallots i Carallotes que han fet que aquest somni sigui reaitat.

 

 

FacebookTwitterInstagramFlickrYouTubeMailRSS Feed

Actuacions:

 PROPERES ACTUACIONS 2020

 

Diumenge 15 de Març: Actuació a Mollet. Fira del trasto.
Diumenge 22 de Març: Actuació a Sant Andreu de la Barca. Adroc, Carallots.
Diumenge 29 de Març: Actuació a Montserrat.

Diumenge 26 d’Abril: Actuació a Parets.

Diumenge 10 de Maig: Actuació al Prat.
Dissabte 16 de Maig: Actuació a Porqueres.
Diumenge 24 de Maig: Actuació Aniversari.


Diumenge 7 de Juny: Actuació a Torrelles.
Dissabte 13 de Juny: Actuació a l'Arboç.
Dissabte 27 de Juny: Actuació a Molins.
Diumenge 28 de Juny: Actuació a Gràcia.

Diumenge 12 de Juliol: Actuació a Pallejà. Festa Major. Carallots, Castellers de l'Adroc.
Diumenge 19 de Juliol: Actuació a Sant Vicenç dels Horts. Festa Major. Carallots, Xicots de Vilafranca, Minyons de Terrassa.

Diumenge 20 de Setembre: Actuació a Figueres.
Diumenge 27 de Setembre: Concurset.

Diumenge 18 d’Octubre: Actuació a Gavà.
Dissabte 24 d’Octubre: Trobada de colles del Baix Llobregat a L'Hospitalet de Llobregat.
Diumenge 26 d’Octubre: Actuació a Sant Vicenç dels Horts. Diada dels Carallots. Carallots, Castellers de Gavà i Castellers de Begues.

 

Destacats

ASSAIG CARALLOT

  • Vols fer castells? T'esperem!
  • Quan? Cada Dimecres de 19.30h a 22h i Divendres de 20h a 23h.
  • On? A la Pista polivalent municipal Francesc Macià

+info


ESTABLIMENTS COL·LABORADORS 2017

+infoEntra

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Agenda

Great new costomer Bonus Bet365 read here.

Amb el suport de:

View best betting by artbetting.net
Download Full Premium themes